Isolatie

Waarom isoleren?

Het plaatsen van isolatie in een wand of plafond, kan verschillende redenen hebben: zowel akoestische als thermische isolering zorgt voor een verbetering van het comfort.

Voor alle duidelijkheid: Artigyp isoleert en werkt af met Gyproc. Indien U enkel isolatiewerken wenst te laten uitvoeren, zal U een andere aannemer moeten contacteren.

Thermische isolatie

Bij de plaatsing van een wand of plafond is het mogelijk om warmte binnen of buiten te houden.
Vooral bij renovaties en de afwerking van een zolder is het zeer wenselijk om te isoleren. Het isoleren kan op verschillende manieren gebeuren en wordt met u of de architect besproken, zodat de beste oplossing wordt bekomen.
Voorlopig kan U voor het isoleren van Uw dak nog subsidies ontvangen. Meer informatie daarover vindt U op www.premiezoeker.be.

Akoestische isolatie

Sommige ruimten hebben nood aan verbeterde akoestiek. Isoleren voor akoestische comfortverhoging kan gebeuren om  2 verschillende redenen:

  • Storende geluiden van de buren of omgeving: externe stoorders
  • Akoestische problemen in bepaalde ruimten (vergaderzalen, aula’s, e.a.): interne stoorders

Artigyp kan U helpen het akoestische comfort te verbeteren. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden.

Geluid van buitenaf

Bijna iedereen hoort wel eens geluiden van de straat of de buren. Maar er bestaan oplossingen om de hinder te verminderen. We komen graag ter plaatse om de mogelijke oplossingen aan U voor te stellen.
Sinds enkele jaren heeft Gyproc een akoestische Gyproc-plaat op de markt: SoundBloc. Deze kan eveneens zorgen voor een reductie van de geluidsproblemen.

Geluid van binnenuit

Herinnert U zich het lawaai in de schoolrefter of was U laatst in een restaurant waar je gek werd van het gebabbel? Dit zijn misschien extreme voorbeelden. Ook in een woonkamer kan gezelligheid bepaald worden door akoestiek.
Het vervelende gegalm kan opgelost worden door het plaatsen van het juiste plafond. We kunnen U helpen door één van onderstaande oplossingen, maar er bestaan er nog. Samen zoeken we naar een verbeterd geluidscomfort.

  • Gyproc-plafond met akoestische platen: Gypsound
  • tegelplafonds met geluidsdempende tegels
  • plaatsen van akoestische eilandjes in grote ruimtes